সতৰ্কবাৰ্তা: ইউৰিক এচিডৰ লক্ষণ, এই খাদ্যবোৰ অতিক্ৰম কৰক, অন্যথা জীয়াই থকাটো কঠিন হ’ব! ইউৰিক এচিডৰ সমস্যা অতি বিপদজনক আৰু এই ৰোগত আক্ৰান্ত লোকসকলে সদায় খোৱা-বোৱা পৰিহাৰ কৰিব লাগে। কাৰণ এই ৰোগত আক্ৰান্ত লোকসকলৰ গাঁঠিৰ বিষৰ সমস্যা দিনক দিনে বাঢ়ি যায়। গতিকে ইয়াক হ্ৰাস কৰিবলৈ আমি কোনবোৰ খাদ্য হ্ৰাস কৰা উচিত আহক।
উচ্চ ইউৰিক এচিড: যেতিয়া আমাৰ শৰীৰত ইউৰিক এচিডৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে, আমি আৰ্থ্ৰাইটিছ ৰোগৰ ভুক্তভোগী হওঁ। এইটো তেতিয়া হয় যেতিয়া বিষাক্ত পদাৰ্থটো শৰীৰৰ পৰা ওলাই নাহে আৰু ই ভিতৰলৈ থাকে। ই শৰীৰত ইউৰিকৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰে। এই সময়ত আপুনি একেবাৰে বিয়েৰ খোৱা উচিত নহয়। কিয়নো ইয়াত প্ৰুৰিন অধিক আৰু একে সময়তে আমি আমাৰ আহাৰৰ প্ৰতি বিশেষ মনোযোগ দিয়া উচিত, যদি আপুনিও এই ৰোগত ভুগি আছে, তেন্তে এই বিশেষ তথ্য আপোনাৰ বাবে। ইয়াক কেনেদৰে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব লাগে আহক।
কাঠফুলা আৰু ফুলকবি পৰিহাৰ কৰিব
ইউৰিক এচিডত ভুগি থকা লোকসকলে ফুলকবি, বন্ধাকবি, ব্ৰাচেলছ, গজালি আৰু কাঠফুলা খাব নালাগে। কিয়নো ইয়াত বিশুদ্ধতাৰ পৰিমাণ অতি বেছি, সেয়েহে এই বস্তুবোৰ পৰিহাৰ কৰিব লাগে।
প্ৰ’টিন খাদ্য পৰিহাৰ কৰিব
বিশেষকৈ দেখা যায়, প্ৰ’টিন সমৃদ্ধ খাদ্য কেতিয়াও নিষিদ্ধ নহয়। কিন্তু কিছুমান ৰোগ আছে য’ত প্ৰ’টিনৰ দৰে খাদ্য ত্যাগ কৰিব লাগিব। ইউৰিক এচিড থকা ৰোগীৰ বাবে প্ৰ’টিন সমৃদ্ধ খাদ্য ক্ষতিকাৰক বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। উদাহৰণ স্বৰূপে, গাখীৰ, দৈ, ৰাজমা, সেউজীয়া মটৰ, পালেং শাক, মচুৰ দাইল আদি খোৱা পৰিহাৰ কৰিব। কিয়নো প্ৰ’টিন খাদ্যত প্ৰায় 100 ৰ পৰা 200 গ্ৰাম প্ৰুৰিন থাকে।
উচ্চ চেনী পানীয়
ইয়াৰ ভিতৰত আছে উচ্চ-চেনী যুক্ত খাদ্য, পেকেজিং পানীয়, চডা, শিকাঞ্জি ইত্যাদি। আপুনি এই সকলোবোৰ বস্তু যিমানে নিজৰ পৰা আঁতৰাই ৰাখিব, সিমানেই আপোনাৰ বাবে ভাল। কিয়নো এই পদাৰ্থবোৰে শৰীৰত ইউৰিকৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰে, যি আপোনাৰ সমস্যা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে, সেয়েহে সেইবোৰ পৰিহাৰ কৰি থাকিব।
ৰাতি ভাত আৰু নাড়ী নাখাব
ইউৰিক এচিড থকা ৰোগীসকলে ৰাতি সৰল খাদ্য খাব লাগে, ৰাতি কোনো বাকলি বা দাইল আৰু চাউল খাব নালাগে, ই ইউৰিকৰ স্তৰ আৰু বৃদ্ধি কৰে, যি অধিক ৰোগৰ লক্ষণ দেখুৱাবলৈ আৰম্ভ কৰিব পাৰে, যাতে আপোনাক ইয়াৰ প্ৰয়োজন নহয় চেষ্টা কৰক, তাৰ আগতে, আপুনি আহাৰত পৰিৱৰ্তন কৰে।