Breaking

কি কি খাদ্য শিশুৰ বাবে ক্ষতিকাৰক…

0 1,640

এজন অভিভাৱকে তেওঁলোকৰ ল’ৰা-ছোৱালীয়ে যি খায় সেয়া উপভোগ কৰাটো বিচৰাটো স্বাভাৱিক। অৱশ্যে, এইটো আৱিষ্কাৰ কৰা হৈছে যে বহুতো শিশু ক্ষতিকাৰক শৰ্কৰাৰ সংস্পৰ্শলৈ আহে যেতিয়া তেওঁলোক এতিয়াও ইয়াৰ বাবে অতি সৰু। ফলস্বৰূপে, শিশুৰ সোৱাদ কলিৰ সংবেদনশীলতাই সাধাৰণ খাদ্য কম আকৰ্ষণীয় কৰি তোলে। এই প্ৰকাৰৰ খাদ্যশিশুৰ বাবে সঠিক নহয় কাৰণ তেওঁলোকৰ শৰীৰৰ শাৰীৰিক বৈশিষ্ট্য।

ইয়াত কিছুমান খাদ্য দিয়া হৈছে যিশিশুৰ বাবে ক্ষতিকাৰক:

হট ডগ
গৰম কুকুৰবোৰ অতি সুস্বাদু হ’ব পাৰে কিন্তু এনে উচ্চ-সংসাধিত মাংসত নাইট্ৰেট থাকে যি কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰে। এনে ধৰণৰ ৰঙা আৰু সংসাধিত মাংস যথেষ্ট পৰিমাণে খোৱাটো ডায়েবেটিচ, কৰোনেৰী হৃদৰোগ আৰু আনকি ষ্ট্ৰোকৰ সৈতে সম্পৰ্কিত। হট ডগবোৰত সংপৃক্ত চৰ্বি আৰু ছডিয়াম ইমান বেছি আৰু আটাইতকৈ বেয়া অংশটো হ’ল যে সেইবোৰ সাধাৰণতে বগা খোপা ৰে পৰিৱেশন কৰা হয়। এই বগা খোপাটো সংসাধিত মজিয়া আৰু আন বহুতো এডিটিভৰ দ্বাৰা গঠিত যি য়ে ইয়াক আঁহ আৰু শিশুসকলক তেওঁলোকৰ শৰীৰত প্ৰয়োজন হোৱা অন্যান্য উপযোগী পুষ্টিৰ অভাৱ তৈয়াৰ কৰে।

ৰস
শিশুৱে তেওঁলোকৰ বয়স নিৰ্বিশেষে ৰস খাবলৈ ভাল পায়। যি কি নহওক, এগিলাচ ৰস সুস্বাদু আৰু সতেজ। তেওঁলোক এই উজ্জ্বল আৰু আকৰ্ষণীয় পেকেজিঙত আহে। অৱশ্যে, এইবোৰ শিশুৰ বাবে ক্ষতিকাৰক কিয়নো মাত্ৰ এটা গিলাচত পাঁচৰ পৰা ছয় চাহ চামুচ চেনী থাকিব পাৰে। এই চেনী অতি সোনকালে তেওঁলোকৰ তেজৰ প্ৰবাহত শোষিত হয় আৰু তেওঁলোকৰ বিপাক প্ৰভাৱিত কৰে, বিশেষকৈ কাৰ্বোহাইড্ৰেটৰ ক্ষেত্ৰত।

খাদ্যশস্য

শিশু থকা বহুতো ঘৰত খাদ্যশস্য অতি জনপ্ৰিয়। তেওঁলোকক স্বাস্থ্যৱান যেন লাগিছে আৰু বহুতো খাদ্যশস্যৰ বিজ্ঞাপনে তেওঁলোকক এনেদৰে চিত্ৰিত কৰিছে। যদিও খাদ্যশস্য কোম্পানীবোৰে দাবী কৰে যে তেওঁলোকৰ সামগ্ৰী খনিজ আৰু ভিটামিনেৰে সমৃদ্ধ, এনে নহয়। এই খাদ্যশস্যবোৰ যথেষ্ট শৰ্কৰাৰে ভৰপূৰ। উৎপাদন পৰ্যায়ত ঘেঁহু, মাকৈ আৰু ওটছৰ স্বাস্থ্যকৰ উপাদানবোৰ আঁতৰ কৰা হয় আৰু কেৱল কাৰ্বোহাইড্ৰেট এৰি দিয়া হয়। ফলস্বৰূপে, সেইবোৰ খোৱা শিশুবোৰ কেতিয়াও সঁচাকৈয়ে ভৰ্তি নহয়। তেওঁলোকে অলপ পিছতে ভোক অনুভৱ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।

ফলৰ জলপান
এইটো বিশ্বাস কৰা অতি সহজ যে ফলৰ লঘু আহাৰ শিশুসকলৰ নামৰ বাবে ভাল। অৱশ্যে, কেৱল তেওঁলোকে ফল শব্দটো অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ বাবে ই তেওঁলোকক এক স্বাস্থ্যকৰ পছন্দ নকৰে। বেছিভাগ ক্ষেত্ৰত, ফলৰ লঘু আহাৰত চেনী, সংৰক্ষক, উচ্চ ফ্ৰুক্টোজ কৰ্ণ চিৰাপ, আৰু কৃত্ৰিম ৰং থাকে আৰু সঁচাকৈয়ে কোনো ফল নাথাকে। এই ফলৰ লঘু আহাৰে শিশুৰ দাঁতত লাগি থাকিব পাৰে আৰু দাঁতৰ কেৰিৰ দৰে দাঁতৰ সমস্যাও সৃষ্টি কৰিব পাৰে। গতিকে, কেৱল প্ৰকৃত ফলবোৰ তৈয়াৰ কৰাই ভাল।

চিকেন নাগেট

এইবোৰ সাধাৰণতে শিশুৰ মেনুৰ অংশ হিচাপে বেছিভাগ ৰেষ্টুৰেণ্টত সহজে উপলব্ধ হয়। অৱশ্যে, সেইবোৰশিশুৰ বাবে অতি অস্বাস্থ্যকৰ কিয়নো সেইবোৰত থকা উপাদানৰ প্ৰকাৰ। জনপ্ৰিয় ফাষ্ট-ফুড শৃংখলাৰ পৰা বোৰ বিশ বা ততোধিক উপাদানৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা হয়। সেইবোৰ তেলত ভজা হয় য’ত বিভিন্ন এডিটিভ যেনে ডাইমিথাইলপলিচিলোক্সেন থাকে যি আপোনাৰ সন্তানৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল নহয়।

আঙুৰ
আঙুৰত ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থ থাকিব পাৰে যিবোৰ শৰীৰৰ বাবে উপযোগী কিন্তু সৰু ল’ৰা-ছোৱালীয়ে সেইবোৰ খাব নালাগে। ইয়াৰ কাৰণ হৈছে সেইবোৰ পিছল আৰু ইয়াৰ ফলত শ্বাসৰুদ্ধ হ’ব পাৰে। এইটো শিশুৰ পাচন নলীৰ বাবেও কঠিন।

যেতিয়াই আপোনাৰ সন্তানক জলপানৰ প্ৰয়োজন হয় আপুনি এইবোৰৰ বাবে উপস্থিত হোৱাৰ আগতে, দুবাৰ চিন্তা কৰক।

Leave A Reply

Your email address will not be published.