গ্ৰীষ্মকালত দেহত পানীৰ নাটনি হ’লে কি কি বস্তু খোৱা উচিত? লাহে লাহে গ্ৰীষ্মকাল আহিছে,গৰমৰ অনুভৱ হ’বলৈ আৰম্ভ কৰিছে। গৰমৰ বতৰত স্বাস্থ্যৰ লগত জড়িত বহু সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’বলগীয়া হয়। এনে পৰিস্থিতিত গ্ৰীষ্মকালত কিছুমান অভ্যাস সলনি কৰি নিজকে সুস্থ আৰু ফিট কৰি ৰাখিব পাৰিব। গ্ৰীষ্মকালত পানীৰ নাটনি হ’লে কি কি বস্তু খোৱা উচিত-
এইবোৰ সেৱন কৰিলে শৰীৰত পানীৰ অভাৱ দূৰ হ’ব-
আপেল
দৈনিক আপেল খালে শৰীৰ সুস্থ হৈ থাকে। আনহাতে গৰমৰ বতৰত যদি দৈনিক আপেল খায়, তেতিয়া পানীৰ অভাৱ নাইকিয়া হয়। কাৰণ আপেলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পুষ্টিকৰ উপাদান থকাৰ বিপৰীতে ইয়াত ৮৬ শতাংশ পানীও থাকে। যিয়ে আপোনাৰ শৰীৰক হাইড্ৰেটেড কৰি ৰখাৰ কাম কৰে। একে সময়তে গৰমৰ দিনত বিপাকীয় স্তৰ বৃদ্ধিৰ বাবেও আপেল ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
বিলাহী শাক-পাচলি আৰু চালাডৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি।কিন্তু আপুনি জানেনে যে বিলাহীত ৯৪ শতাংশ পানী থাকে, যিয়ে আপোনাৰ শৰীৰক পানীলগা সমস্যাৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰে। আনহাতে, বিলাহীত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন এ থাকে, যিয়ে ওজন কমোৱাৰ কাম কৰে।সেয়েহে গৰমৰ বতৰত বিলাহী খাব লাগিব।
তিয়হ সেৱন কৰক-
গ্ৰীষ্মকালত তিয়হ চালাড হিচাপে খাব লাগে কাৰণ ই শৰীৰত পানীৰ অভাৱ দূৰ কৰাত সহায় কৰে। তিয়হত ৯৭ শতাংশ পানী থাকে। কেৱল এয়াই নহয়, ইয়াত পটাছিয়ামও থাকে। সেইবাবেই তিয়হ সেৱন কৰিলে ষ্ট্ৰোকৰ সম্ভাৱনা কম হয়। আনহাতে তিয়হ মগজুৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষেত্ৰত অতি উপকাৰী।