স্বাস্থ্যকৰ ৰোটি কোনবাৰ? ঘেঁহুৰ আটাৰ সলনি এই শস্যৰে তৈয়াৰী ৰুটি খালে হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা কম হোৱাৰ সম্ভাৱনা

ঘেঁহুৰ বাহিৰেও আপুনি নিশ্চয় কুঁহিয়াৰ, অন্যান্য শস্যৰ ৰুটি খাইছে নে, এইবাৰ আপুনি নতুন কিবা এটা চেষ্টা কৰক, যাৰ ফলত ক’ৰ’নাৰী ৰোগৰ সম্ভাৱনা বহু পৰিমাণে হ্ৰাস পাব পাৰে দৈনন্দিন জীৱনত ঘেঁহুৰ আটাৰে তৈয়াৰী ৰুটি খাব লাগে, এই প্ৰথা যুগ যুগ ধৰি চলি আহিছে, কিন্তু বুট পিহি বনোৱা গ্ৰাম আটাৰ ৰুটি খালে স্বাস্থ্যৰ বাবে ই অতি উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। গ্ৰাম আটাত বহু ধৰণৰ পুষ্টিকৰ উপাদান পোৱা যায় য’ত প্ৰটিন, আঁহ, কাৰ্ব, কেলচিয়াম আৰু পটাছিয়াম আদি অন্তৰ্ভুক্ত। আমি কিয় গ্ৰাম আটাৰ ৰটি খাব লাগে জনাওক-

বুট আটাৰ ৰুটি খোৱাৰ উপকাৰিতা

১/ কলেষ্টেৰল কম হ’ব
বুটৰ আটাত থকা প্ৰটিন আৰু আঁহৰ পৰিমাণ অতি বেছি, লগতে ইয়াৰ কেলৰি নগণ্য, যাৰ বাবে বেয়া কলেষ্টেৰল তেজৰ শিৰাত জমা নহয়, যাৰ বাবে আপুনি বহু ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা পৰে।

২/ হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা কম হব
বুটৰ আটাত মেগনেছিয়াম আৰু পটাছিয়াম পোৱা যায়, যিটো উচ্চ ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত সহায়ক হয়, যাৰ বাবে ই হাৰ্ট এটেক, হাৰ্ট ফেইলাৰ, ক’ৰ’নাৰী আৰ্টাৰী ডিজিজ আৰু ট্ৰিপল ভেছেল ডিজিজৰ সম্ভাৱনা বহু পৰিমাণে হ্ৰাস কৰে। সেইবাবেই গ্ৰাম আটাৰ ৰোটিক আপোনাৰ দৈনন্দিন খাদ্যৰ অংশ হিচাপে গঢ়ি তোলক।

৩) ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে উপকাৰী
ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে কেতিয়াও অস্বাস্থ্যকৰ খাদ্য খাব নালাগে, তাৰ পৰিৱৰ্তে তেওঁলোকে গ্ৰাম আটাৰ ৰটি খাব পাৰে। ইয়াৰ গ্লাইচেমিক ইনডেক্স অতি কম যিটো ডায়েবেটিছত উপকাৰী। ইয়াত উপস্থিত প্ৰটিন আৰু খাদ্য আঁহৰ সহায়ত তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰাটো সহজ হৈ পৰে। ইয়াৰ বাহিৰেও নিয়মিত গ্ৰাম আটাৰ ৰুটি খোৱা লোকৰ শৰীৰত কাৰ্বহাইড্ৰেটৰ শোষণ লেহেমীয়া হৈ পৰে।

Related Articles