যদি আপুনি গ্ৰীষ্মকালত সুস্থ হৈ থাকিব বিচাৰে, তেন্তে দৈনিক ফল-মূল খাব। আপুনি সেউজীয়া আপেল খাব দৈনিক, ইয়াত আইৰণ কেলচিয়াম ভিটামিন আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট গুণ পোৱা যায়। লগতে সেউজীয়া আপেলত কুৱেৰচেটিন প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়। স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলে সদায় সুস্থ হৈ থাকিবলৈ সেউজীয়া শাক-পাচলি আৰু সতেজ ফল-মূল খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়ে। এই ফল-মূলত ক্ল’ৰ’ফিল পোৱা যায়, যিটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। কোৱা হয় যে সেউজীয়া ফল সেৱনে কলেষ্টেৰল আৰু উচ্চ বি পি নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে। লগতে পাচনতন্ত্ৰই সঠিকভাৱে কাম কৰে। এটা গৱেষণাই দাবী কৰিছে যে সেউজীয়া ফল খোৱাৰ ফলত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী হয়। যদি আপুনিও গ্ৰীষ্মকালত সুস্থ হৈ থাকিব বিচাৰে তেন্তে নিশ্চিতভাৱে এই ৪টা বস্তু দৈনিক খাব।
১) আঙুৰ খাব- আঙুৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে বৰ উপকাৰী। ইয়াত ফ্লেভনয়ড আৰু এন্টিঅক্সিডেন্টৰ উপৰিও অপৰিহাৰ্য পুষ্টিকৰ উপাদান পটাছিয়াম, কেলচিয়াম, ভিটামিন এ, বি আৰু চি প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে। এই সকলোবোৰ অত্যাৱশ্যকীয় পুষ্টিকৰ উপাদান স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। ইয়াৰ ব্যৱহাৰৰ দ্বাৰা কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণত থাকে। আঙুৰ খালে শৰীৰত শক্তি সঞ্চাৰণ হয়। ইয়াৰ ফলত গ্ৰীষ্মকালীন ক্লান্তিৰ সমস্যা দূৰ হয়।
২) অমিতা খাব- যদি আপুনি মানসিক চাপত অসুবিধা পাইছে আৰু ইয়াৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাব বিচাৰে তেন্তে অমিতা খাওক। ইয়াত মেগনেছিয়াম প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়। ইয়াৰ ফলত মানসিক চাপৰ পৰা উপশম পোৱাই নহয়, পেশীবোৰো শক্তিশালী হয়। একে সময়তে আঁহৰ বাবে পাচনতন্ত্ৰই সঠিকভাৱে কাম কৰে। ইয়াত ভিটামিন-এ, চি, ফলেট, জিংক আৰু কপাৰ আদি পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে।
৩) সেউজীয়া আপেল খাব- গ্ৰীষ্মকালত নিজকে সুস্থ কৰি ৰাখিবলৈ নিশ্চয়কৈ দৈনিক সেউজীয়া আপেল খাব লাগে। ইয়াত আইৰণ, কেলচিয়াম, ভিটামিন আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট গুণ পোৱা যায়। লগতে ‘কুৱেৰচেটিন’ সেউজীয়া আপেলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়। এই ৰাসায়নিক পদাৰ্থৰ সহায়ত আপুনি মানসিকভাৱে সুস্থ হৈ থাকিব পাৰিব।
৪) তৰমুজ খাব- যদি গ্ৰীষ্মকালত শীতল অনুভৱ কৰিব বিচাৰে তেন্তে নিশ্চিতভাৱে তৰমুজ খাব। তৰমুজে পেট শীতল কৰে। ইয়াৰ কাৰণে গ্ৰীষ্মকালত শৰীৰত পানীৰ অভাৱ নহয়। তৰমুজ খাবলৈও বৰ সোৱাদ। ইচ্ছা কৰিলে ইয়াৰ ৰসও খাব পাৰে।
৫) কিৱি খাব- ইয়াত ভিটামিন-চি, ই, ফলেট আৰু পটাছিয়াম আদি পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। ইয়াৰ লগতে অমিতা এন্টিঅক্সিডেন্ট, এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী, এন্টি-হাইপাৰটেনচিভ গুণো আছে, যিয়ে প্লেটলেট বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। কিউইৰ গ্লাইচেমিক সূচকাংক অতি কম। সেইবাবেই ডায়েবেটিছ ৰোগীয়েও কিৱি সেৱন কৰিব পাৰে।