শৰীৰত এল ডি এল কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি পাইছে নেকি, এই ৪ টা বস্তুৰ পৰা আঁতৰি থাকক…

শৰীৰত এল ডি এল কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি হোৱাটোৱেই বহুতো মাৰাত্মক ৰোগৰ আৰম্ভণি। এনে পৰিস্থিতিত সময়মতে নিয়ন্ত্ৰণ কৰাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি প্ৰয়োজনীয়। খাদ্যত থকা কিছুমান খাদ্য পৰিহাৰ কৰিলে এই ৰোগ সহজে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰি। উচ্চ কলেষ্টেৰল হৈছে বেয়া জীৱনশৈলীৰ ফলত হোৱা এক ভয়াৱহ ৰোগ, যাৰ ফল আজি অধিকাংশ লোকেই ভুগি আছে। দীৰ্ঘদিন ধৰি উচ্চ মাত্ৰাত কলেষ্টেৰল থাকিলে শৰীৰত হৃদৰোগ, হাৰ্ট এটেক আৰু ষ্ট্ৰোকৰ আশংকা থাকে। অৱশ্যে ঔষধৰ সহায়ত কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা বজাই ৰাখিব পাৰি। কিন্তু খাদ্যাভ্যাস উন্নত কৰাটোও প্ৰয়োজনীয়। এনে পৰিস্থিতিত কোনবোৰ এল ডি এল কলেষ্টেৰলৰ পৰিমাণ বেছি হ’লে খাব নালাগে জানি লওক-

সাধাৰণতে গো-মাংস আৰু গাহৰিৰ মাংসত সংপৃক্ত চৰ্বিৰ পৰিমাণ বেছি। ইয়াৰ উপৰিও মাংসৰ ৰেচিপি যেনে হেমবাৰ্গাৰ, ৰিব, গাহৰিৰ মাংসৰ চপ আৰু ৰোষ্টতো প্ৰচুৰ পৰিমাণে চৰ্বি পোৱা যায়, যিটো উচ্চ কলেষ্টেৰল ৰোগীৰ বাবে স্বাস্থ্যকৰ নহয়। অৱশ্যে মাংস সম্পূৰ্ণৰূপে পৰিহাৰ কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই, মাজে মাজে খাব লাগে।

পিঁয়াজ, ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাইৰ দৰে ডিপ ফ্ৰাইড খাদ্যই কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি কৰে। আচলতে এনেকুৱা হয় কাৰণ ডিপ ফ্ৰাই কৰিলে খাদ্যৰ কেলৰিৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পায়।


হট ডগ, চচ্চেজ আৰু বেকনত চৰ্বিৰ পৰিমাণ বেছি হোৱাৰ বাবে ইয়াত কলেষ্টেৰল আৰু চেচুৰেটেড ফেট অধিক পৰিমাণে থাকে।

যদি আপোনাৰ উচ্চ কলেষ্টেৰল থাকে তেন্তে কুকিজ, কেক, পেষ্ট্ৰি আদি বেকড খাদ্য সামগ্ৰী খাব নালাগে। কাৰণ ইয়াত মাখনৰ দৰে বহু চৰ্বিযুক্ত বস্তু ব্যৱহাৰ কৰা হয়, যাৰ বাবে ইয়াত কলেষ্টেৰলৰ পৰিমাণ অতি বেছি হৈ পৰে।

Related Articles