মাছ আৰু মাংস কোনটোত থাকে বেছি প্ৰটিন…

মাংস আৰু মাছ দুয়োবিধতে চৰ্বি কম, কেলৰি কম আৰু ই প্ৰটিনৰ ভাল উৎস। মাছ-মাংসত ভিটামিন, আইৰণ আৰু ওমেগা থ্ৰী ফেটকে ধৰি চহকী পুষ্টি থাকে। মাংস আৰু মাছ দুয়োবিধতে চৰ্বি কম আৰু কেলৰি কম আৰু ই প্ৰটিনৰ ভাল উৎস। কিন্তু মাছ আৰু মাংসৰ কোনটোত পুষ্টি বেছি। অৱশ্যে বেছিভাগ মানুহেই জানে যে মাছ আৰু মাংস মাজত যথেষ্ট পাৰ্থক্য আছে। কোনটোত বেছি পুষ্টি আছে জানো আহক-

মাছ আৰু কুকুৰা মাংসৰ প্ৰকাৰৰ পাৰ্থক্য দেখা যায়। সাগৰৰ পৰা মাছ আহে আৰু কুকুৰা হৈছে স্থলভাগত পালন কৰা চৰাই। প্ৰথম পাৰ্থক্যটো হ’ল সোৱাদ আৰু টেক্সচাৰ। কুকুৰাতকৈ মাছ কোমল। ইয়াৰ পেশীবোৰত আঁহ থাকে। মুৰ্গীৰ নিৰপেক্ষ সোৱাদ থাকে। বিভিন্ন চেনিং, চচ আৰু মেৰিনেডৰ সৈতে চিকেন অতি উত্তম। আনহাতে, মাছৰ সোৱাদ অনন্য। সাধাৰণতে আপুনি খোৱা মাছৰ ধৰণৰ ওপৰত সোৱাদ নিৰ্ভৰ কৰে। অৱশ্যে ই মিঠা হ’ব পাৰে আৰু ইয়াৰ সোৱাদ মাখনৰ দৰে হ’ব পাৰে।আনহাতে কুকুৰাৰ টেক্সচাৰ সাধাৰণতে অধিক দৃঢ় হয়।

ছালমন আৰু টুনা মাছৰ কেলৰি অতি বেছি। ভাজিলে খাদ্যত থকা চৰ্বি বৃদ্ধি পায়। ভজা মাছ আৰু চিকেন নাগেটত কেলৰি অধিক বৃদ্ধি পায়। যদি আপুনি নিৰামিষভোজী তেন্তে আপোনাৰ খাদ্যত মাছ বা কুকুৰা অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে স্বাস্থ্যৰ বাবে বহুতো উপকাৰ পোৱা যায়। যিবোৰ সুষম খাদ্যৰ বাবে প্ৰয়োজনীয়। মাছ খোৱাৰ ফলত কেৱল আপুনি প্ৰটিন লাভ কৰাই নহয় আপোনাৰ শৰীৰে লাভ কৰিব বহু উপকাৰ। ইয়াৰ ভিতৰত এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ উপকাৰ হ’ল ওমেগা-৩ ফেটি এচিড, যিটো আমাৰ শৰীৰে প্ৰাকৃতিকভাৱে উৎপাদন কৰিব নোৱাৰে। চৰ্বিযুক্ত মাছে আপোনাৰ ট্ৰাইগ্লিচাৰাইড নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে আৰু লগতে ভিটামিন ডিৰ মাত্ৰাও বৃদ্ধি কৰে।


Related Articles