সঁচাকৈয়ে দাঁত ব্ৰাছ কৰাৰ আগতে পানী খোৱাটো প্ৰয়োজনীয় নেকি? স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞৰ মতে, ৰাতিপুৱা ব্ৰাছ কৰাৰ আগতে সকলোৱে প্ৰচুৰ পৰিমাণে পানী খাব লাগে। কাৰণ এনে কৰিলে শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ বাহিৰলৈ ওলোৱাত সহায় হয়।গৰমৰ দিনত নিজকে হাইড্ৰেটেড কৰি ৰাখিবলৈ দৈনিক ২-৪ লিটাৰ পানী খোৱাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। কাৰণ শৰীৰত পানীৰ অভাৱত বিভিন্ন সমস্যাৰ সৃষ্টি হয়, যাৰ ফলত শৰীৰত আৰু বহু সমস্যাৰ সৃষ্টি হয়। আপুনি নিশ্চয় আপোনাৰ বয়োজ্যেষ্ঠসকলৰ পৰা শুনিছে যে সকলোৱে দাঁত ব্ৰাছ কৰাৰ আগতে প্ৰচুৰ পৰিমাণে পানী খাব লাগে। এতিয়া প্ৰশ্ন উত্থাপন হয় যে তেনে কৰাটো উচিত নে নহয়? স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞৰ মতে, ৰাতিপুৱা ব্ৰাছ কৰাৰ আগতে সকলোৱে প্ৰচুৰ পৰিমাণে পানী খাব লাগে। কাৰণ এনে কৰিলে শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ বাহিৰলৈ ওলোৱাত সহায় হয়। ইয়াৰ উপৰিও এচিডিটি, বদহজম আৰু কোষ্ঠকাঠিন্যৰ সমস্যাও দূৰ হয়। ৰাতিপুৱা দাঁত ব্ৰাছ কৰাৰ আগতে পানী খালে কেনেধৰণৰ সুফল পাব পাৰে জানক-
১) স্বাস্থ্যসন্মত হজম শক্তিঃ যদি আপুনি প্ৰতিদিনে ৰাতিপুৱা সাৰ পোৱাৰ লগে লগে পানী খোৱাৰ অভ্যাস গঢ়ি তোলে তেন্তে হজম শক্তিৰ লগত জড়িত সমস্যাই আপোনাক আমনি নকৰে। এনে কৰিলে আপোনাৰ পাচনতন্ত্ৰ শক্তিশালী হ’ব আৰু মুখত বেক্টেৰিয়া জমা হ’ব নোৱাৰিব।
২) প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে: হয়, ৰাতিপুৱা পানী খালেও আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী হ’ব পাৰে। যিসকল লোকৰ প্ৰায়ে ঠাণ্ডা, ঠাণ্ডাৰ সমস্যা হয়, সেইসকল লোকে প্ৰতিদিনে পুৱা ব্ৰাছ কৰাৰ আগতে গৰম পানী খাব লাগে।
৩) চুলিৰ শক্তি: এই কথা শুনি বিশ্বাস নকৰিলেও কিন্তু ৰাতিপুৱা প্ৰথমে পানী খালে চুলি মজবুত আৰু জিলিকি উঠিব পাৰে।
৪) উচ্চ ৰক্তচাপৰ পৰা সকাহ: উচ্চ ৰক্তচাপ ৰোগীয়ে দৈনিক এই ৰুটিন গ্ৰহণ কৰিব লাগে আৰু ৰাতিপুৱা সাৰ পোৱাৰ লগে লগে ব্ৰাছ নকৰাকৈ স্বাভাৱিক পানী বা কুহুমীয়া পানী সেৱন কৰিব লাগে। ইয়াৰ দ্বাৰা ৰক্তচাপৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণত ৰখাত সহায়ক হ’ব।
৫) ডায়েবেটিছ: কেৱল উচ্চ ৰক্তচাপ নহয়, ডায়েবেটিছ ৰোগীয়েও প্ৰতিদিনে পুৱা ব্ৰাছ নকৰাকৈ পানী সেৱন কৰিব লাগে। ইয়াৰ ফলত তেজৰ চুগাৰৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণত ৰখাত সহায় কৰিব।