গ্ৰীষ্মকালত পেটৰ বাবে পদিনা চাটনি কিয় ভাল? জানেনে…

গ্ৰীষ্মকালত পেটৰ বাবে পদিনা চাটনি কিয় ভাল? জানেনে…। পদিনা পাতত এডাপ্টোজেন গুণ থাকে যিয়ে গ্ৰীষ্মকালত শৰীৰ ঠাণ্ডা কৰাত সহায় কৰে। এই বনৌষধি বিধৰ শীতল শক্তিয়ে শৰীৰৰ তাপ কমোৱাত সহায় কৰে।গ্ৰীষ্মকালত শীতল অনুভৱ কৰিবলৈ প্ৰতিজন ব্যক্তিয়ে কেৱল ঠাণ্ডা বস্তু খাবলৈ চেষ্টা কৰে। যদি আমি এনে পৰিস্থিতিত খাদ্যৰ সোৱাদ বৃদ্ধি কৰা চাটনিৰ কথা কওঁ তেন্তে গ্ৰীষ্মকালত পদিনা চাটনি বেছিকৈ খোৱাটো ভাল। পদিনা চাটনি পেটৰ বাবেও উপকাৰী বুলি বিশ্বাস কৰা হয়। পেটৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে চাটনীক উপকাৰী ঔষধ হিচাপে বিবেচিত হৈছে।

পদিনা চাটনি গ্ৰীষ্মকালত পেটৰ বাবে অতি উপকাৰী-

পদিনা প্ৰাকৃতিকভাৱে এন্টিঅক্সিডেন্ট, ভিটামিন চি আৰু আঁহৰ দৰে পুষ্টিকৰ উপাদানৰে সমৃদ্ধ। পদিনাৰ শীতল শক্তিয়ে আন্ত্ৰিক স্বাস্থ্যক শান্ত কৰাত সহায় কৰে। আচলতে এন্টিবেক্টেৰিয়েল আৰু এন্টিচেপ্টিক গুণৰ উপস্থিতিয়ে আন্ত্ৰিক অণুজীৱক সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে।পদিনা চাটনিত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চি আৰু আঁহ থাকে।
এই চাটনি তৈয়াৰ কৰাত ব্যৱহাৰ কৰা বনৌষধি আৰু মছলাই আন্ত্ৰিক স্বাস্থ্য উন্নত কৰাত সহায় কৰে। ঘৰতে পদিনা চাটনি বনাবলৈ প্ৰথমে পদিনা পাত ধুই পানীত তিয়াই থব লাগে। পানীখিনি পেলাই ভালদৰে ধুই লওক। ইফালে ব্লেণ্ডাৰ এটা লৈ পদিনা পাত, ৩ টা নহৰু, অলপ আদা, ২ টা কেঁচা জলকীয়া দি পেষ্ট বনাওক। চাট মছলাৰ লগতে নিমখ, ক’লা জলকীয়া আৰু নেমুৰ ৰস দিব। গ্ৰীষ্মকালত ফ্ৰীজত থৈ কেইবাদিনো খাব পাৰে এই চাটনি।

Related Articles