শাওণত কণী, মাছ; মাংস কিয় খাব নালাগে? ভিটামিন বি ১২ পাবলৈ কি কি খাদ্য গ্ৰহণ কৰিব। হিন্দু ধৰ্মত শাওণ মাহক অতি পবিত্ৰ মাহ বুলি গণ্য কৰা হয়। এই মাহত মাংস, কণী আৰু মাছ আদি খাব নালাগে বুলি এক বিশ্বাস আছে। নিৰামিষভোজী খাদ্যক ভিটামিন বি ১২ৰ সমৃদ্ধ উৎস বুলি গণ্য কৰা হয়। যদি আপুনি এইসমূহ খাদ্য নাখায়, তেন্তে শৰীৰত এই গুৰুত্বপূৰ্ণ পুষ্টিকৰ উপাদানৰ অভাৱ হ’ব পাৰে। যাৰ ফলত আপোনাৰ শৰীৰ আভ্যন্তৰীণভাৱে দুৰ্বল হৈ পৰিব। কিন্তু চিন্তাৰ কোনো কাৰণ নাই, আমি আপোনালোকক এনে পাঁচটা খাদ্যৰ বিষয়ে ক’ম, যাৰ সহায়ত আপুনি ভিটামিন বি১২ পাব পাৰে। এই পাঁচটা খাদ্য হৈছে-
ওটচ
বহুতে ৰাতিপুৱা ব্ৰেকফাষ্টত ওটছ খাই ভাল পায়। ইয়াৰ সহায়ত ভিটামিন বি ১২ পুষ্টিকৰ উপাদান লাভ কৰিব পাৰে।
গাখীৰৰ পৰা তৈয়াৰী সামগ্ৰী
আমি সকলোৱে জানো যে গাখীৰৰ পৰা উৎপাদিত সামগ্ৰীসমূহত সকলো ধৰণৰ পুষ্টিকৰ উপাদান পোৱা যায়। লগতে ভিটামিন বি ১২ও পোৱা যায়। সেই বাবে শাওণ মাহত গাখীৰ, দৈ আৰু পনিৰৰ সেৱন বৃদ্ধি কৰিব লাগে।
কাঠফুলা
কাঠফুলাক স্বাস্থ্যৰ বাবে উৎকৃষ্ট খাদ্য বুলি গণ্য কৰা হয়। ভিটামিন বি ১২ৰ লগতে ইয়াত আইৰণ, কেলচিয়াম আৰু প্ৰটিনও পোৱা যায়।
সৰিয়হ
প্ৰটিনৰ প্ৰয়োজনীয়তা সাধাৰণতে সৰিয়হৰ জৰিয়তে পূৰণ কৰা হয়। কিন্তু যদি আপুনি ভিটামিন বি ১২ থকা খাদ্য খাব বিচাৰিছে তেন্তে সৰিয়হৰ খাদ্য সেৱন কৰিব পাৰে।
যদি আপুনি শাওণত উপবাসে আছে তেন্তে স্বাস্থ্যৰ যত্ন লওক।