শীতকালত খাব লাগে দৈ, দৈত থাকে বিশেষ প্ৰটিন…

শীতকালত দৈ খাব লাগে নে নাই? এই বিষয়টোক লৈ প্ৰায়ে বিতৰ্ক চলি থাকে। শীতকালত দৈ খোৱাৰ এক বিশেষ পদ্ধতি। শীতকালত প্ৰতিদিনে দৈ খালে শৰীৰত কেনেধৰণৰ প্ৰভাৱ পৰে। আনহাতে এগৰাকী পুষ্টিবিদৰ মতে দৈ ঠাণ্ডা বুলি বিশ্বাস কৰাৰ বিপৰীতে ই উষ্ণতা বৃদ্ধি কৰে আৰু শৰীৰত উষ্ণতা প্ৰদান কৰে। শীতকালীন খাদ্যত দৈ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে কাৰণ ই ঠাণ্ডাৰ পৰা সকাহ দিয়ে। ইয়াৰ উপৰিও দৈ খাদ্যত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে কাৰণ ইয়াত স্বাস্থ্যকৰ প্ৰ’বায়’টিক থাকে যিবোৰ আপোনাৰ আন্ত্ৰিক অংশৰ বাবে অপৰিহাৰ্য।

দৈয়ে হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰে। কুক্ৰেজাই কয় যে এই প্ৰ’বায়’টিকে হজম শক্তিত সহায় কৰে আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে। কিন্তু চৰ্দি হ’লে ফ্ৰীজৰ পৰা পোনপটীয়াকৈ দৈ খালে ইয়াৰ উষ্ণতাৰ বাবে কিছু সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’ব পাৰে।

শীতকালত মানুহে বিভিন্ন ধৰণৰ ব্যঞ্জন খাই ভাল পোৱাৰ বিপৰীতে দৈৰ দৰে ঠাণ্ডা বস্তুও খোৱা বন্ধ কৰি দিয়ে। মানুহৰ মতে দৈ খালে ঠাণ্ডা আৰু ডিঙিৰ বিষ হ’ব পাৰে।

দৈত ভাল বেক্টেৰিয়া, ভিটামিন, প্ৰটিন, মেগনেছিয়াম, কেলচিয়াম আৰু পটাছিয়াম প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে। সেইবাবেই প্ৰতিটো ঋতুতে ই স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী।

দৈত আপোনাৰ অন্ত্ৰৰ বাবে অতি উত্তম বেক্টেৰিয়া থাকে। ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে কেলচিয়াম, ভিটামিন বি ১২ আৰু ফছফৰাছ থাকে। শীতকালত দৈ খালে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ উন্নতি হয়। কিন্তু শ্বাস-প্ৰশ্বাসজনিত সমস্যা থকা লোকসকলে সন্ধিয়া ৫ বজাৰ পিছত দৈ খোৱাৰ পৰা বিৰত থাকিব লাগে কাৰণ ইয়াৰ ফলত শ্লেষ্মা হ’ব পাৰে, বিশেষকৈ এলাৰ্জী আৰু হাঁপানী ৰোগত আক্ৰান্ত লোকসকলে।

দৈত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চি থাকে, যাৰ ফলত ঠাণ্ডাত আক্ৰান্ত লোকৰ বাবে ই অতি উত্তম। অৱশ্যে দৈ ঠাণ্ডা খাব নালাগে বৰঞ্চ কোঠাৰ উষ্ণতা অনুসৰি খাব লাগে।

আয়ুৰ্বেদৰ মতে শীতকালত ৰাতি দৈ খাব নালাগে। কাৰণ দৈ স্বাস্থ্য সম্পৰ্কীয় সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে। যদি আপোনাৰ শ্বাস-প্ৰশ্বাসজনিত সমস্যা যেনে হাঁপানী, চাইনাছ বা চৰ্দি আৰু কাহ হয় তেন্তে শীতকালত ৰাতি দৈ খাব নালাগে।


Related Articles